Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP)

Duurzaam onderhoud, optimale benutting van een onderhoudsmoment door toepassen van energiebesparende maatregelen.

Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan
Elke vastgoedeigenaar of VVE heeft behoefte aan een goed MJOP. Hiermee kan bepaald worden hoeveel er jaarlijks gereserveerd moet worden en voorkomt men achterstallig onderhoud. Daarnaast is het ook belangrijk voor waardebehoud van uw vastgoed. Een Duurzaam MJOP (DMJOP) geeft naast het noodzakelijke onderhoud ook inzage in de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld het toepassen van spouwmuurisolatie of het aanbrengen van HR++ glas in combinatie met uitvoering van benodigd onderhoud aan schilderwerk.

Het DMJOP bevat een kostenberekening van alle werkzaamheden en een gelijkmatig toekenning van de kosten aan de onderscheiden jaren met een looptijd van 15 of 20 jaar.

Inspectie
De basis van een goed DMJOP is uiteraard een goede inspectie. Een bouwkundige inspectie op basis van de NEN2767 en daarnaast een energetische opname op basis van de BRL9500 door een gecertificeerd EPA Adviseur. 

Subsidie VVE
VVE's kunnen eenmalig subsidie aanvragen en ontvangen voor een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan. Het subsidiebedrag is 75% van de factuur (inclusief BTW), maar niet meer dan het maximum subsidiebedrag. U vindt de subsidiebedragen en voorwaarden hier: Rijksoverheid subsidie Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Duurzaam Meerjareninderhoudsplan? Bel ons op 085 - 489 1606 voor meer informatie, vraag een vrijblijvende offerte op of laat uw gegevens achter.


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606