Starters kunnen hun slag slaan op NVM Open Huizen Dag

Nieuwsdatum: 25-09-2012

De bijzonder lage hypotheekrente. Een groot aanbod aan betaalbare woningen en een beter consumentenvertrouwen.  Het zijn allemaal redenen voor woningzoekenden om nu hun slag te slaan. Een uitstekende manier voor kopers om zich te oriënteren is de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 29 september aanstaande. Dit najaar doen zo’n  50.000 woningen aan de NVM Open Huizen Dag mee.

Tijdens de Open Huizen Dag van de NVM kunnen woningzoekenden zich in één dag oriënteren op aanbod en prijs, zonder afspraak of verplichtingen. De Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar, één keer in het voorjaar en één keer in het najaar, door de NVM georganiseerd. Bij de Open Huizen Dag in maart kon een recordaantal van 56.000 huizen bezichtigd worden. Het aantal bezoeken aan de deelnemende huizen kwam uit op 100.000.

Potentiële huizenkopers kunnen tijdens de NVM Open Huizen Dag eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. De deelnemende woningen zijn tussen 11.00 en 15.00 uur te bezoeken. Deelname aan de Open Huizen Dag is voor verkopers aan te raden, stelt NVM-voorzitter Ger Hukker. Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat het een effectief middel is om hun huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. 

Maar ook starters kunnen van de NVM Open Huizen Dag profiteren. “Omdat de huizenmarkt momenteel een kopersmarkt is, is het met name voor starters nú het moment om toe te slaan”, zegt Hukker. “Na 1 januari krijgen ze mogelijk te maken met strengere hypotheekregels en worden ze gedwongen een annuitaïre hypotheek af te sluiten, waarbij de hypotheek vanaf het begin wordt afgelost. Dit kunnen ze voorkomen door nog voor 1 januari een huis te kopen.”

Bron: NVM, klik hier voor het artikel op de pagina van de NVM.

Nieuwsoverzicht


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606