PvdA lanceert banenplan voor de bouw

Nieuwsdatum: 03-09-2012

Onder het motto 'Banen voor de bouw' heeft de PvdA vandaag een actieplan voor meer werkgelegenheid in de bouwsector gelanceerd. De bouwsector maakt momenteel moeilijke tijden door en laat geen herstel zien. Veel bouwvakkers verloren de laatste jaren hun baan.

"Door de crisis lopen de opdrachten terug en neemt de werkgelegenheid in schrikbarend tempo af. Bijna 50.000 bouwvakkers verloren in deze crisisjaren hun baan. En van signalen van herstel is in de bouw nog geen enkele sprake. De eerste drie maanden van dit jaar daalde de omzet in de bouw met tien procent, het aantal faillissementen steeg met meer dan een kwart en nog een kleine tienduizend mannen en vrouwen verloren hun baan in de bouw", zo schrijft PvdA-Kamerlid Jacques Monasch op zijn blog. Monasch is voor de PvdA woordvoerder Wonen in de Tweede Kamer.

De sociaal-democraten willen met diverse maatregelen de werkgelegenheid in de bouw stimuleren. Zo moet er een lagere belasting voor bouw en renovatie komen, moeten energiebesparende aanpassingen worden gestimuleerd, moeten er meer betaalbare huur- en koopwoningen komen en worden er de komende jaren 25.0000 startersleningen verstrekt. Ook wordt de overdrachtsbelasting voor starters afgeschaft en moeten lagere grondprijzen de bouw van nieuwe woningen stimuleren.

Bron: www.pvda.nl, vanaf de website van de politieke partij is tevens het plan in pdf te downloaden.
 

Nieuwsoverzicht


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606