Armlastige corporatie WSG lost lening niet af

Nieuwsdatum: 13-08-2012

Armlastige corporatie WSG lost lening niet af
Woningstichting Geertruidenberg (WSG) blijft weigeren om een lening bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) af te lossen. De woningcorporatie die in financiële problemen verkeert, blijft daarmee de afspraken schenden die onder meer zijn gemaakt met de gemeente Geertruidenberg en de provincie Noord-Brabant die samen garant staan voor de lening van 25 miljoen euro.

Gedeputeerde Staten schrijven dat deze week in een notitie aan Provinciale Staten. WSG kreeg in 2009 een lening voor een woningbouwproject in Raamsdonksveer. De provincie en gemeente besloten vanwege de crisis om garant te staan. WSG reageert niet op sommaties om de opbrengst uit de verkoop en verhuur alsnog te storten.

Brabant en Geertruidenberg hebben daarom besloten niet meer mee te werken aan de verkoop van woningen. De partijen beraden zich op juridische stappen. WSG zegt aan haar verplichtingen te voldoen, maar wil verder niet reageren. De woningstichting heeft 2 jaar achtereen tientallen miljoenen verlies geleden en een tekort van 63 miljoen euro opgebouwd. WSG legt de schuld bij de voormalig directeur die onverantwoorde risico’s zou hebben genomen.

WSG staat onder toezicht en heeft een saneringsplan opgesteld. Het is onder meer de bedoeling om grond en huurwoningen te verkopen. De corporatie heeft vanwege het actuele geldtekort steun gekregen uit het Centraal Fonds Volkshuisvesting.

BRON: www.nvm.nl

Nieuwsoverzicht


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606