Heijmans en VolkerWessels stappen uit Bouwend Nederland

Nieuwsdatum: 28-10-2013

Onvrede over de crisisaanpak van Bouwend Nederland heeft twee grote bouwbedrijven doen besluiten uit de branchevereniging te stappen. Heijmans en VolkerWessels hebben hun lidmaatschap per 1 januari 2015 opgezegd. Alleen wanneer de organisatie onder leiding van oud-minister Maxime Verhagen een aantal hervormingen doorvoert, heroverwegen zij hun beslissing. Dat lieten beide bedrijven donderdag weten.

'Wij willen dat de brancheverenining beter aansluit bij onze wensen en verwachtingen', zegt een woorvoerder van VolkerWessels.

Een zegsman van Heijmans geeft aan dat zijn bedrijf meer oog voor ondernemerschap en meer snelheid van handelen verlangt van Bouwend Nederland. Hij benadrukt dat de beslissing niets te maken heeft met de aanstelling van Verhagen als voorzitter eerder dit jaar. De voormalig CDA-voorman nam in juli de voorzittershamer over van partijgenoot Elco Brinkman.

Bouwend Nederland bevestigt de opzegging van de bedrijven. 'Overal staan verenigingen en dergelijke onder druk. Lid zijn van een branchevereniging is geen automatisme meer. Deze twee leden hebben inderdaad per 2015 opgezegd, maar we zijn en blijven constructief met hen in gesprek over de toekomst', aldus Verhagen in een reactie.

bron: Volkskrant

Nieuwsoverzicht


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606