120 ontslagen bij Hurks

Nieuwsdatum: 25-09-2013

Dat de crisis nog voortduurt zien wij in deze sector elke dag om ons heen. De vooruitzichten bieden (nog) weinig hoop, en de bouwsector blijft lijden. Veel kleine en middelgrote bouwbedrijven gaan failliet en bij de grote bedrijven vallen ontslagen. 

EINDHOVEN 25/09/2013 - Er worden 120 mensen ontslagen bij Hurks uit Eindhoven. Dat maakte het bouwbedrijf maandag bekend. Volgens bestuursvoorzitter Geert Hurks blijft de economische situatie in de bouw 'belabberd slecht'. Ook ziet hij geen tekenen van herstel. De ontslagen zijn daarom volgens hem onvermijdelijk. De 120 banen zijn 15 procent van het totaal aantal werknemers bij het bedrijf. In 2012 boekte Hurks een winst van 2,6 miljoen euro. In 2011 was dit nog 9,3 miljoen. De slechte economische situatie is dan ook de oorzaak voor de ontslagen die vallen.

De hardste klappen vallen volgens Geert Hurks bij de prefab betonfabrieken van het bedrijf. Deze tak moet het hebben van de bouw van met name grote projecten. En juist daarin ziet de Eindhovense bouwer een sterke terugval.

Veranderen is ingrijpen
Op de website van Hurks staat: "Hurks investeert daarmee in slagvaardigheid om zo op een gezonde manier de veranderende markt tegemoet te treden. Helaas betekent dit ook ingrijpen." Hurks laat ook weten verdere ingrepen tot een minimum te willen beperken.

Bron: Omroep Brabant

Nieuwsoverzicht


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606