Laag BTW-tarief voorkomt ontslagen in bouw

Nieuwsdatum: 11-07-2013

De tijdelijke btw-verlaging voor de verbouw en renovatie van woningen ouder dan 2 jaar heeft een positief effect op de werkgelegenheid in de bouw. Eén op de 7 aannemers zegt daardoor voorlopig geen medewerkers te hoeven ontslaan. Nog eens 7 procent van de bouwers zegt minder mensen de laan uitgestuurd te hebben.

Die conclusies trekt een in opdracht van onder andere branchevereniging Bouwend Nederland uitgevoerd onderzoek onder bijna 1000 ondernemers en 1500 consumenten.,,We zien na een voorzichtige start dat er vanuit de woningeigenaren steeds meer plannen komen om hun woning of tuin aan te pakken'', stelt het rapport.

Ook voor tuinaanleg

In mei lieten verschillende brancheorganisaties nog weten dat de BTW-verlaging nauwelijks extra werk opleverde. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën voerde de BTW-maatregel in op 1 maart in voor de duur van een jaar. Om de werkgelegenheid wat breder te stimuleren dan bij de eerdere btw-verlaging in 2010-2011 liet Weekers ook het aanleggen en onderhouden van tuinen onder de huidige verlaging vallen.

bron: Cobouw

Nieuwsoverzicht


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606