BAM bouwt paleis Manchester City

Nieuwsdatum: 14-09-2012

Het Nederlandse bouwbedrijf BAM heeft de opdracht gekregen om een nieuw hypermodern trainingscomplex te bouwen voor de Engelse topclub Manchester City. De Koninklijke BAM Groep start de komende maand met de voorbereidingen voor het complex dat naar verluidt 130 miljoen euro gaat kosten.

Met het trainingscomplex moeten in de toekomst meer voetballers uit de eigen jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal. De suikeroom van de club, sjeik Mansour Bin Zayed Al Nayha uit Qatar, zou niet langer ongegeneerd met geld willen smijten. Sinds hij de club in 2008 overnam spendeerde hij naar verluidt 1,3 miljard euro aan nieuwe spelers. Onder andere Sergio Agüero en Robinho kwamen voor meer dan zeventig miljoen over. "Het opleiden van jonge spelers uit eigen land staat centraal in onze strategie om niet alleen een winnende ploeg samen te stellen, maar ook een club te worden die zelf zijn broekriem kan ophouden", aldus algemeen directeur Ferran Soriano van City.

Het hypermoderne onderkomen gaat plaats bieden aan ruim 400 getalenteerde jeugdvoetballers. Om de jeugd extra te inspireren zal ook de hoofdmacht zijn trainingen afwerken op het trainingscentrum. Het stadion voor jeugdduels biedt plaats aan 7000 toeschouwers. Het zestien velden tellende complex wordt in het seizoen 2014-2015 in gebruik genomen.

Bron: De Telegraaf

Nieuwsoverzicht


Sinds 1989: Al bijna 30 jaar Samen Sterk Werk

Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest

info@ssw-groep.nl
085 – 489 1606